Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Julmarknad för sjätte året på Lindesnäs herrgård

För sjätte året kommer en julmarknad hållas på Lindesnäs herrgård den 21 november. I år blir det inga hästskjutsar, men gott om knallar.

Annons

– Vi har vår lilla julmarknad, det är för sjätte året vi har det. Vi är förstås inomhus så vi slipper frysa. Men jag hoppas snön håller sig undan, så inte vattnet fryser, säger Birgitta Falk, en av fem ansvariga för marknaden.

Kan vattnet frysa?

– Ja i rören. Det har hänt och vi har fixat det ändå, men det blir jobbigt. Det är därför vi har det en vecka före advent så brukar det inte hinna bli så kallt. Så inga minusgrader tack, säger Birgitta och skrattar.

Lindesnäs julmarknad börjar bli ett stående inslag i bygden. I år hålls det på lördagen den 21 november mellan klockan 14 och 17.

I fjol så var det femton knallare på plats, men i år blir det ingen hästskjuts utan bara en julmarknad. Birgitta förklarar att de inte hinner göra i ordning det, det är mycket som det är. Förutom knallarna så blir det gott om tomtar och julstämning.

– Vi har en riktig naturgran, två och en halv meter hög. Klädd givetvis. Massor av tomtar, och så julfika om man vill ha. Det brukar bli mycket folk.

Är det inte slitsamt att göra i ordning?

Det är bara roligt, annars skulle man inte hålla på. Det är alltid spännande att se vilka som kommer, trots att det är 40 minuter från Vansbro centrum så kommer de ändå, och så från i närheten förstås, Sunnasjö, Fredriksberg. Känns som det fyller huset varje gång, berättar Birgitta.

LÄS MER: Massor av julmarknader i Dalarna.