Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Julklappshögen växer

Julklapparna rasar in till insamlingen "Julklapp till alla".
– Julen är till för alla, säger Anna-Lena Brattlöf när hon skänker sina julgåvor.

"Julklapp till alla" tar emot julklappar som folk skänker för att dela ut dem till familjer som inte har råd att köpa julklappar till sina barn.

Förra året samlades 2000 klappar in, i år blir det troligtvis fler.

Evenemanget samarbetar i år med Quality Hotel Galaxen som tar emot skänkta julklappar vissa kvällar. När tre av fyra kvällsinlämningar har gjorts hade 849 julklappar tagits emot på hotellet. Hotellkedjan skänker 10 kronor per lämnat paket till Unicef så det här blir dyrt för dem.

– Det är bra att det blir dyrt. Vi vet att den här hjälpen går direkt, det är ju inga mellanhänder, säger Helen Östergren, förvaltningschef på Quality Hotel Galaxen.

– Det är viktigt att alla får en fridfull och lugn jul, säger Anna-Lena Brattlöf som skänkte julklappar både från sig själv och från arbetskollegor.

Inga Hedström kom med en stor påse till insamlingen.

– Det är från både mig och min dotter. När man tänker på att det finns barn som inte får julklappar är det inget att fundera på, det är bara att gå ut och handla, säger hon.

På onsdag, den 17 december mellan klockan 16 och 20, är den sista tiden för inlämning på hotellet. Vaktmästeriet hos Hagakyrkan har också öppet förmiddagar på vardagar fram till den 19 december för att ta emot gåvor. Utlämningen till familjer i ekonomisk knipa blir den 23 december.

– Det är jättekul att så många bryr sig. Alla säger att jag är duktig, men det är alla som skänker som är duktiga, menar Martina Bergman, initiativtagaren till "Julklapp till alla".