Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

"Julklapp till alla" samarbetar med hotell

Även i år arrangeras "Julklapp till alla".
En nyhet är att de som skänker julklappar även kan bidra till annan välgörenhet.
– Två flugor i en smäll, säger Martina Bergman.

I fjol startade Martina Bergman "Julklapp till alla", ett projekt som ligger under hennes andra initiativ hjälptill.nu. Julklapparna som samlades in delades ut i Hagakyrkan dagen före julafton, till familjer med ekonomiska svårigheter.

– Vi fick in 2 000 julklappar. De som vi fick över har delats ut under året via olika organisationer, bland annat Kvinnojouren, i samband med födelsedagar och annat, berättar Martina Bergman.

Och nu har årets "Julklapp till alla" dragit i gång. Nytt är att Quality Hotel Galaxen blir samarbetspartner till insamlingen. För varje julklapp som lämnas in via hotellet skänker hotellkedjan nämligen tio kronor till Unicefs projekt "Free to grow", som syftar till att hjälpa utsatta barn från våld, övergrepp och trafficking.

– Jag såg Martinas initiativ i fjol. Nordic Choice Hotels, som Quality Hotel Galaxen tillhör, har varje år projektet "Ensam julgran söker paket". Det är ungefär samma sak som Martinas projekt så jag kontaktade henne och frågade om vi skulle samarbeta, berättar Helen Östergren, förvaltningschef på Quality Hotel Galaxen

Denna förfrågan, som möjliggör att skänka julklappar även på kvällstid, togs emot med öppna armar och tanken är att samarbetet ska bli långsiktigt.

– Detta är ett enormt samarbete. Man hjälper barn både här och i andra länder, via Unicefprojektet, så vårt samarbete blir två flugor i en smäll, säger Martina Bergman.

De som vill skänka julklappar till "Julklapp till alla" kan komma till vaktmästeriet vid Hagakyrkan varje vardag mellan klockan 8 och 12, fram till den 20 december. Om man samtidigt vill bidra till Unicef så är det fyra kvällar som gäller, den 25 november, 2 december, 9 december och 17 december. Tiderna är mellan klockan 16 och 20 och då går man i stället till Quality Hotel Galaxen.

– Det går bra att komma med julklapparna till hotellreceptionen. Sedan ser vi till att julklapparna kommer till Hagakyrkan, säger Helen Östergren.

Julklapparna kommer sedan att delas ut i Hagakyrkan den 23 december klockan 14.00.

– Detta riktar sig till familjer som har ekonomiska svårigheter. Det är upp till familjerna själva om de vill komma. Vi vill få in alla möjliga sorters julklappar. Det är viktigt att vi får lite kontinuitet i det här, att folk vet om att de kan komma till oss. Vi vet att det finns ett behov för detta, säger Martina Bergman.