Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Julia och Stina visade klassen i Idre

Julia Svan är nu tillbaka i skidspåret efter sin sjukdom och det kunde inte ha börjat bättre.
– Nja, jag föll ju i sprinten, men helgen som helhet är jag helt nöjd med. Underbart roligt att få åka igen, säger Julia och känner knappt av kylan när pappa Gunde tinar frusna kinder.

Idre-Särna tävlingarna inleddes med högklassisk sprint på lördagen, där framförallt Moras nyförvärv Stina Nilsson från Malung, imponerade med en åkning som var i klass med herrsegraren Robin Bryntesson. Trea kom Maja Dahlkvist från Domnarvet.

Tyvärr föll Julia Svan i semifinalen, men tog revansch i B-finalen.

– Fallet gav mig extra energi när det var dags för B-finalen, säger Julia, som vann B-finalen.

I herrarnas klass segrade Robin Bryntesson före överraskningen, Victor Gustafsson från IFK Mora SK.

Söndagen mötte med sträng kyla och tidigt stod det klart at det var för kallt för de stora barn- och ungdomsklasserna, medan det internationella regelverket gav utrymme för att köra junior- och seniorklasserna, även om många valde att stryka sig när temperaturen höll sig runt 17 minusgrader.

Två som inte hade några sådana tankar var Julia Svan och Stina Nilsson.

– Det är så otroligt skönt att åter vara tillbaka och därtill var det helt fantastiskt bra skidspår. Det har varit en riktigt bra helg, konstaterade Julia, när hon gått i mål.

– Jag är mer än nöjd och jätteglad för hela helgen, summerade en strålande glad Julia Svan, som valde att åka i äldsta damjuniorklassen istället för i seniorklassen. Det hade hon utan tvekan kunnat gjort, för hennes tid hade räckt till seger även där.

– Det känns bra nu, men det gäller att ändå ta det försiktigt, konstaterade Julia, som gjorde allt utom att ta det lugnt i kylan i Idre.

Stina Nilsson följde upp lördagens sprintseger med att vara nära 30 sekunder före tvåan Susanne Nyström.

– Det var kallt för ögonen, konstaterade Stina som glömt glasögonen hemma.

– Men jag är givetvis nöjd med helgen.

Stina har inte för avsikt att börja utmana de äldre eller nu sikta på världscupen.

– Nej, den plan jag följer handlar om att avstå världscup och koncentrera mig på mindre tävlingar med JVM som mål, konstaterar Moras nya längdtjej.

I herrklassen segrade förre moraåkaren Lars Suther, nu i Limas färger före Falun Borlänges Gustav Eriksson.