Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Jubileumsfest för Leksands Demensförening – bildades för 25 år sedan

Lördagen den 28 augusti firade Leksands demensförening 25 år. Man hade samlat 33 medlemmar på Moskogen i Leksand. Där avnjöts gemensam lunch och orkestern Rådånk underhöll.

Föreningen bildades 1996 i Leksand. Man tog strid för de sjuka och anhöriga. Det gav resultat i bland annat 10 timmars avlösning.

Föreningen satsar på utbildning genom föreläsare som berättar för anhöriga och sjuka samt vårdpersonal. Tidigt spelades video in av en Alzheimersjuk kvinna. Filmerna finns ännu att se.

Varje år ordnar föreningen en utflykt inom rimligt avstånd. (Inte under pandemin) Att umgås och se att man inte är ensam kan ibland vara en lättnad bara det. Dessutom, äta gott tillsammans gör tillvaron lättare.

Vid jubileét berättade ordförande Beth Holzmann historien om föreningen.

Demensförbundet var representerat genom förbundskonsulent Anette Svensson som gratulerade med en check som överräcktes vid festen.

Föreningens arbete går vidare i hopp om att en dag ska det finnas botemedel som gör att föreningen inte längre ska behövas.

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med DT Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel