Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

JSM-guld till Falun-Borlänge

På JSM:s första dag i Borås, onsdagens millopp, tog IFK Moras Daniel Svensson silvret bakom Carl Quicklund, Östersund i den äldsta juniorklassen.
I går stod sprint på programmet och nu kunde Dalarna räkna hem en guldmedalj. Det var Falun-Borlänges Oskar Svensson som fick kliva högst upp på prispallen i den yngsta juniorklassen, H 17-18.

Förutom Oskars guld kan vi notera några andra fina dalaresultat från sprinten.

I D 17-18 var Maja Dahlkvist, Domnarvet, Dalarnas representant i A-finalen. Maja slutade sexa.

I den äldsta juniorklassen, D 19-20, blev Dalarna utan deltagare i A-finalen. En final som vanns av Evelina Settlin, Hudiksvall. I B-finalen slutade Domnarvets Moa Larsson på en sjätteplats.

I den äldsta juniorklassen för killarna ser Östersunds Oskar Quiclund ut att bli mästerskapets kung. Segern på onsdagen följdes upp med en ny viktoria i sprinten.

Onsdagens silvermedaljör Daniel Svensson, IFK Mora, fick nöja sig med en femteplats i sprinten. Sjätteplatsen gick också till Dalarna genom Falun-Borlänges Niklas Persson.

Men dagens dalagrabb i Borås var ändå Oskar Svensson, Falun-Borlänge.