Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Journalister dödades i Libyen

Annons

Två tunisiska journalister som rövades bort i Libyen förra året har mördats av jihadiströrelsen Islamiska staten (IS), uppger libyska tjänstemän.

Tunisiens regering kommer att skicka en delegation till Libyen för att följa upp fallet, enligt en tunisisk regeringstjänsteman, som inte kunde bekräfta rapporten.

De två journalisterna kidnappades för åtta månader sedan. En talesman för Libyens internationellt erkända regering i östra delen av landet säger att uppgifterna om deras död kommer från förhör med en gripen. Liknade uppgifter kommer från den självutnämnda, rivaliserande regeringen i Benghazi.

I måndags blev det känt att fem journalister, en egyptier och fyra libyer, hade hittats mördade i östra Libyen. Även där läggs skulden på IS som utnyttjat maktvakuumet och kaoset i Libyen till att etablera sig där.