Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Jörgen Persson siktar på OS

Annons

Han lade racketen på hyllan efter VM 2005.

Men gjorde comeback i vårens mästerskap _ och nu är det OS i Peking 2008 som gäller.

Jörgen Perssons bordtenniskarriär är ett gott stycke svensk idrottshistoria.

Lång och utsmyckad som en brokig tapetvåd.

Egentligen tog det slut efter VM i Shanghai våren 2005. Ett tränarjobb i oljeriket Qatar lockade. Men det blev bara ett år i shejkdömet. I höstas återfanns Halmstadssonen i spelhagen igen, i Plüderhausen i tyska ligan. I EM och individuella VM i våras hade han åter på sig landslagströjan.

Och nu börjar han närma sig världstoppen igen. I helgen nådde han semifinal i Korea open, hans första semifinal i Pro tour på sju år.

Den andnupna sortin i VM har fått sin förklaring. Det visade sig att Jörgen Persson lider av en astmaframkallande allergi. Med medicin och inhalator har han kommit tillrätta med det. Och tillståndet att använda det dopningsklassade astmapreparatet symbicort är i hamn.

Närmast väntar Pro tour-tävlingen i Chiba i helgen _ Tokyoförorten där Jörgen Persson blev singelvärldsmästare 1991 _ och sedan China open i Nanjing.

Även alla landslagsläger finns i kalendern. Målet är OS nästa år. De 20 bästa på världsrankingen är direktkvalificerade. Annars väntar kval. Persson är på plats 39 för närvarande.

Avhoppet från pingisscenen fick konsekvenser. Hallänningen föll på rankingen och har en mödosam väg att vandra.

I höst får rutinerade Persson bästa tänkbara sparring på sin marsch mot Peking _ han blir klubbkompis i tyska Fulda med gamla parhästen Jan-Ove Waldner.

TT

Mer läsning

Annons