Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Jörg prisades för sin korv

Jörg Kronsfoth tillverkade korv efter eget recept och åkte till Göteborg där SM i mathantverk hölls nu i helgen.
När han åkte hem till Boda hade han med sig en bronsmedalj.

SM i mathantverk bjuder kort och gott in alla som ägnar sig åt att tillverka matprodukter av något slag och som vill ställa upp och tävla i smak och kvalitet.

Slaktaren Jörg Kronsfoth som arbetar på Sahlins Struts tog chansen och åkte till tävlingen med sin egentillverkade korv.

– Det är roligt att hålla på med korv och jag tog fram några som passar för Sverige, säger han.

Vad är det för korv?

– Jag skickade in en salsiccia , en sydafrikansk korv och en jalapenokorv till bedömning.

Hur kom du på att göra dessa korvar?

– Efter en produktionsdag hade jag lite grisspäck och strutskött över och tänkte att jag får väl prova att blanda ihop köttet och inspirera dem lite med kryddor och jag blev jättenöjd med smaken på korvarna. Så jag skickade in dem till SM, säger Jörg Konsfoth.

I helgen åkte han till Göteborg för att delta i tävlingen. Juryn som bedömer mathantverket får provsmaka produkterna utan att i förväg få veta vad det är de stoppar i munnen, och Jörgs korvar föll dem väl i smaken.

– Jag blev överraskad när jag läste på nätet att jag hamnade på tredje plats. Sista gången jag tävlade var när jag var lärling hemma i Tyskland 2004. Det är kul att fortfarande ha det i sig efter så lång tid.

Korven som finns i handeln kommer fortsättningsvis att prydas med bronsfärgade etiketter och Jörg Kronsfoth förärades en bronsmedalj och diplom.