Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Jonsson borta fyra veckor

Annons

Andreas Jonsson tvingas till minst fyra veckors uppehåll efter vurpan i Prags VM-deltävling i speedway.

Många förare hade problem med den gropiga och spåriga banan under VM-deltävlingen i Prag. Andreas Jonsson var den som råkade värst ut när han kraschade i sitt fjärde heat på lördagskvällen.

Vid ingången till andra svängen på första varvet fick han ett kast, som han parerade. Men direkt efter kom ett nytt kast och Jonsson slungades in i luftstaketet.

Jonsson har haft stora problem med sin högra axel tidigare under säsongen men skadan som uppkom i Prag är ny. Jonsson röntgades på sjukhus i Prag efter tävlingen.

Men ett besök på sjukhuset i Norrtälje på söndagen visade dock att skadan inte måste opereras.

Läkarna sade också att Jonsson måste vila i fyra veckor.

Jonsson är kritisk till säkerheten på banan i Prag:

Fyra veckors frånvaro betyder att Jonsson missar VM-deltävlingen i Målilla som han vann förra året.

Att Jonsson inte kan åka i Målilla bör betyda att klubbkamraten i Dackarna, Peter Karlsson, får köra, han är förste reserv.

Även för Antonio Lindbäck finns det ett litet frågetecken. Lindbäck körde två heat i Prag, kunde sedan inte fullfölja sitt tredje på grund av svåra smärtor i sin skadade han.

Tävlingen i Prag vanns av danske Nicki Pedersen som vann samtliga sju heat han körde. Tvåa i finalen slutade Jaroslaw Hampel, Polen, trea Rune Holta, norrmannen som kör på polsk licens.

Pedersen gjorde ett rejält ryck i VM-tabellen och leder nu med 27 poäng för Leigh Adams och 35 före trean Hans Andersen.

TT

Mer läsning

Annons