Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Jonson mållös matchhjälte

Annons

Hans mål blev underkänt, men segern var ändå till stor del Mattias Jonsons förtjänst.

Den förre landslagsanfallaren låg bakom båda målen när Djurgården vann med 2_0 mot Halmstad.

Förlusten mot Brommapojkarna i första omgången hade väckt revanschlustan hos Djurgården och Mattias Jonson.

Den 33-årige Jonson visade vägen, sprang kopiöst och var flera gånger nära att göra säsongens första mål. I stället fick han nöja sig med förarbetet till båda målen _ samt en hästspark upp i nättaket som blåstes av för offside.

Jonson hade två jättechanser efter drygt 17 spelade minuter _ målchanser som trots att Magnus Bahne i Halmstadsmålet stod i vägen båda gångerna avgörande för matchen.

Men det var Mattias Jonson som var det stora utropstecknet och han låg efter en dryg halvtimmes spel också bakom ledningsmålet.

Jonson fick en lång passning på högerkanten och satte fart. Han drev in i straffområdet, tittade upp och gav anfallskollegan Jones Kusi Asare vidöppet mål.

I den 85:e minuten, sedan Mattias Jonson flyttat ner till mittfältet till förmån för inbytte Mikael Dahlberg, kom Jonson högst på en hörna. Returen hamnade hos Dahlberg, som fastställde slutresultatet.

Jonson hyllades efter matchen av både publik och tränare.

Jonson själv hyllade sina lagkamrater, och ville trots lovorden inte höra talas om stormatcher som Sveriges EM-kvalmatch mot Danmark, senare i vår.

TT

Mer läsning

Annons