Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Jons pressade sitt personbästa

Sju OS-finalister i startfältet.
Då drämde Mattias Jons till med sitt näst bästa släggkast – någonsin.
– Man blir jäkligt taggad när det är bra motstånd, säger falubon.

Han hade i förväg hoppats på att slå sitt personliga rekord.

Så blev det inte – men släggkastaren Mattias Jons var nöjd med sin insats i kroatiska tävlingen Memorijal Borisa Hanzekovica ändå.

I startfältet fanns sju OS-finalister och falubons 75,64 räckte till en femteplats.

– En bra placering, säger han och fortsätter:

– Man blir jäkligt taggad när det är bra motstånd och när det är en rolig tävling. Nu låg kasten där de skulle.

Kastet i Zagreb var hans näst längsta någonsin.

– Det har varit lite osäkert, och det var det i dag också. Men jag vet var jag ska titta, rent tekniskt, för att det ska bli ett två-tre meter längre kast och det fungerade i dag. Annars landar släggan på 72 meter.

Jons har haft en strålande säsong hittills – han var sexa på EM i juli och har slagit personligt rekord flera gånger om. Men de här resultaten har han inte lyckats prestera mot de bästa tidigare.

– Fan heller. Det har varit både och. Nu ser jag fram emot att tävla emot dem, man har ju ingenting att förlora, säger Jons.

Nu kommer han fortsätta pressa sitt personbästa på 76,12. Nästa chans kommer i helgen i italienska Rieti – då han ställs emot samma tuffa motstånd.

– Det känns som att det är på uppåtgående och så har det känts sedan SM. Många gånger får man inte ut det, även om det känns att det är på gång. Förhoppningsvis kan bli några meter till.

Ungraren Krisztián Pars vann tävlingen i Zagreb med ett fyra meter längre kast än Mattias Jons.