Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Jonny Karlsson belönades efter sina mångåriga insatser med bingon

Jonny Karlsson fick Månadens blomma av kommunfullmäktige.
Detta efter sina mångåriga ideella insatser med att arrangera bingon i Säters Folkets hus.

Måndagens kommunfullmäktigesammanträde i Folkets hus inleddes med att Månadens blomma delades ut. Denna gång belönades Jonny Karlsson, som håller i bingon på onsdagarna i just Folkets hus.

Fullmäktiges ordförande Maud Jones Jans (S) läste upp motiveringen:

"För ditt arbete med att ordna bingo i Folkets hus i Säter varje onsdag. Detta har du gjort i över 20 år nu, till glädje för både gammal och ung samt för ortsbor och även folk från andra orter. Dessutom går allt överskott till Säters IF Fotboll. Detta gör du helt ideellt", löd motiveringen.

Maud Jones Jans överräckte sedan ett diplom och en blombukett till Jonny Karlsson, som även fick en kram. Dessutom fick han en stående ovation av fullmäktigeledamöterna.

– Vad ska jag säga? Jag vill tacka till allt trevligt folk som kommer till bingon. Det här är 24:e året nu, det har blivit några miljoner under årens lopp, sade Jonny Karlsson.

– Då kör du 24 år till nu då? undrade Maud Jones Jans.

– Nej, det tror jag inte, jag är ju 85 år nu, svarade Jonny Karlsson rappt.

DT:s utsände fotograferade Jonny Karlsson med blombukett och diplom ute på parkeringen.

– Det känns glädjande att bli uppmärksammad så här. Tidigare körde vi bingon i en skomatsal men vi har varit här på Folkan ett bra tag nu, sade Jonny Karlsson till DT.

Läs fler nyheter från Säters kommun.