Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Jonny Gahnshag håller med om kritiken

– Det här är ett exempel på tokig lagstiftning. Den nya plan- och bygglagen skulle ju förenkla för kommunen och företag och andra som söker bygglov. Men det blev tvärtom och sanktionsavgiften som lagen har är oproportionerligt hög, säger Faluns kommunalråd Jonny Gahnshag.

Jonny Gahnshag berättar att han återkommer med ett besked om hur man ska hantera det aktuella fallet med 2,2 miljoner i byggsanktionsavgift när kommunen arbetat sig igenom fallet.

Om det som drabbat Kilenkrysset/Förlagssystem blir vägledande blir det i framtiden i praktiken omöjligt att bygga till en stor industrilokal annat än man flyttar ut verksamheten under den tid som man bygger ihop lokalytorna,

– Ja, det ligger en del i det. Men en sak kan vi inte lösa, lagen är en fråga för lagstiftarna och det är inte bara hos oss i Falu kommun som det blivit så här tokigt, säger Gahnshag och berättar att Falu kommun kommer att ha flera representanter på plats på Svenskt näringslivs kommundagar där Persson kommer att ge den kritik som kommer att höras över hela landet.

– Jag känner Jan Persson väl och han är rak och tydlig och i grunden delar jag hans kritik av den nya lagen. Att vi nu får hård kritik får vi ta. Men vi ska också påminna oss att vi tidigare har fått lika mycket beröm av Kilenkryssets vd som vi nu får ovett. Min ambition är att vi ska normalisera våra relationer, säger Gahnshag som kommer att ta sig tid att tillsammans med Jan Persson ta den diskussionen för han vill inte göra det i media.