Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Jonathan Harty klar för spel i Mora IK

På grund av pappersstrul missade Jonathan Harty Mora IK:s allsvenska premiär mot Almtuna.
Men i lördagens bortamatch mot Södertälje är det kanadensiska nyförvärvet spelklar.

Det var en glad och lättad Patric Wener som vid halvfemtiden under fredagen kunde meddela att pappersproblemet gällande Jonathan Harty hade löst sig.

– Jag har precis pratat med förbundet (svenska) och fått klartecken, Jonathan kan vara med mot Södertälje.

MIK-tränaren menar att upphovet till strulet beror på den franska klubb (Angers) som Harty representerade i fjol.

– De har lurat honom (Jonathan), helt enkelt. Klubbens general manager hade slängt fram ett papper på franska, som Harty skrivit på utan att veta vad det gällde, men där han skrev på att han spelade som fransman.

– Det gjorde klubben på grund av att de redan hade för många utlänningar i laget, Harty lurades att skriva på som fransman, är Weners förklaring till det hela.

Hur tog Harty att han inte fick spela mot Almtuna?

– Han blev arg, han visste ju inte vad som hänt och kunde inte förstå varför inte klubben hade skickat in papperen tidigare.

Nu slutade Moras premiär ändå lyckligt efter 8–2 mot Almtuna.

Mot Södertälje, som överraskande bortaslog seriefavoriten Rögle, lär det bli tuffare, och där lär Harty behövas.

– Vi får in en bra defensiv och tuff back. Och han är väldigt spelsugen, konstaterar Wener som har stor respekt för Södertälje.

– Visst blev jag också rent spontant överraskad att Södertälje vann mot Rögle. Men Södertälje är ett bra lag. De spelar på säkerhet, precis som Johan Strömwall (SSK-tränaren) spelade på sin tid.

– Det gäller att vi är mycket i deras zon, att vi håller oss på rätt sida och inte åker på några spelvändningar, är Patric Weners segerrecept mot svårspelade Södertälje.