Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Jonas Westerling gillar Weners spelsystem

Säsongen 2003/2004 var Jonas Westerling med att spela upp Mora i Elitserien. 46 matcher och 22 poäng noterades han för.
Men drömmen om elitserien med Mora stannade vid en dröm.
I stället blev det en hockeyresa genom landet för den tekniske liraren.
Nu är Jonas tillbaka där allt en gång började.

När det stod klart att Jonas inte skulle få chansen med Mora i Elitserien blev han förstås besviken.

– Då var jag otroligt besviken. Jag fick inte ens chansen. Jag orkar inte ens prata om varför. Jag har lagt det där bakom mig nu, säger Jonas.

För Jonas del blev det spel i Team Uppsala, Nybro, Huddinge, AIK, Malmö, tillbaka till AIK sedan Almtuna innan han återvände till Dalarna och Mora IK.

– I Nybro var jag bara två veckor, trivdes inte alls. Det blev fyra klubbar på en säsong då.

Sedan hamnade Jonas i AIK, där blev han kvar i tre säsonger.

– Det blev bra med AIK.

Efter AIK blev det en avstickare till Malmö, och sedan tillbaka till AIK innan han hamnade i Almtuna.

Är cirkeln sluten nu. Blir du kvar i Mora eller blir det en ny vända fram över?

– Man vet aldrig vad som händer. Nu är jag här i Mora och trivs bra. Jag har hela tiden velat komma tillbaka hem till Mora.

Är det någon kvar i laget sedan senast du var i Mora?

– Ja, Peter Nolander, han är den ende och så "Leggan" förstås.

"Leggan", det är materialförvaltaren Johan Legranäs som snart tillhör inventarierna i FM Mattsson Arena.

Det har hänt mycket i Mora IK under de år som Jonas varit borta. Bara till den här säsongen är det ny klubbdirektör (Peter Hermodsson som kom in efter Johan Sares under förra säsongen), nya tränare i Patric Wener och Mark LeRose, ny ordförande (Patrik Andersson) samt nya tränare även för juniorlagen.

Tränaren Patric Wener vill ha snabb hockey både offensivt och defensivt, är det en hockey som passar dig. Du är kvick i benen?

– Absolut, det passar mig bra. Det är roligt det han tagit hit. Nu är det press hela tiden, mer fart i matcherna. Det har varit mycket styrspel i svensk hockey, men det har blivit bättre, säger Jonas som tycker att det nya spelsystemet börjar sitta allt bättre.

– Det fungerade bra redan i första matchen mot Leksand uppe i Älvdalen, och alla vi spelare tänkte att det här blir bra. Patric och Mark är duktiga på att lära ut saker. Men med allt nytt tar det lite tid innan allt sitter perfekt. Men det blir bättre och bättre för varje månad. Det är i mars april vi ska vara som bäst.

Under tiden som Jonas var borta från Mora passade han på att skaffa sig en plattform på hemmaplan. Han gick in som delägare i en sportbar i Mora.

Hinner du ta någon aktiv del i rörelsen nu när du flyttat hem?

– Inte mycket under säsongen. Det är Dan Ljungberg som sköter det dagliga, och han gör ett grymt jobb.

Varför gick du in som delägare?

– Jag tyckte att det saknades en sportbar i Mora, där folk kan gå in och titta på sport på tv och äta en bit mat. Sedan är roligt att ha något vi sidan om hockeyn.

Till sist, hur bra är Mora, vad är en realistisk målsättning den här säsongen?

– Bättre än fjol (Mora tog sig inte till förkvalet). Play off måste det vara annars kan man lika gärna skita i det. Men det är tufft där uppe och man måste ha lite flyt och klara sig undan allt för många skador. Vi har många nya intressanta spelare i laget. Sedan är de som kvar från förra säsongen ännu bättre. Ta backarna Tom Nilsson och Mikael Wikstrand. De är garanterat elitseriebackar nästa säsong.