Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Jonas Thomson fick kniven

KAIS Moras sportchef Jonas Thomsson fick 2012 års Stipendium Morakniv.
Stipendiet är på 25 121 kronor plus en Morakniv med stipendiatens namn ingraverat i bladet.

"Årets stipendiat har både som aktiv och ledare levererat resultat på högsta nivå genom ett brinnande intresse för sin sport.

Han har vågat visa vägen och ta ansvar, bland annat genom att vara Moras första proffsspelare i sin idrott och i rollen som sportchef.

I sitt utövande har han alltid varit en god ambassadör för Mora och visat omtanke genom att ge tillbaka av sina erfarenheter och kunskaper till moderföreningen", lyder motiveringen.

29-årige Jonas Thomsson är uppvuxen i Mora och avslutade sin skoltid med att gå ut St Mikaelskolans första innebandyklass. Han har själv spelat i VM, Svenska Superligan och som proffs i schweiziska ligan.

I höst har han påbörjat studier på Handelshögskolan i Stockholm.

Stipendium Morakniv är instiftat till minne av de tidiga kniventreprenörerna i Företagets och bygdens historia och instiftades i samband med Mora of Swedens 120-årsfirande.