Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Jonas och Elisabeth i topp bland avgångsstudenterna vid Högskolan Dalarna

Annons

I samband med att studenterna vid Högskolan Dalarnas byggtekniska utbildningar redovisat sina examensarbeten har stipendier delats ut för bästa avgångsstudent utifrån studieresultat samt bästa examensarbete för de olika inriktningarna. Håkan Liski delade på uppdrag av Stiftelsen Star byggutveckling ut stipendierna och menade att det har varit intressant att läsa studenternas examensarbeten och att det inte har varit lätt att utse en vinnare. Han ansåg att studenterna generellt visat mycket goda kunskaper och att ämnena legat väldigt rätt i tiden, framförallt kring hållbart byggande.

Till Bästa avgångsstudenter 2019 utsågs Jonas Samsvik, vilken läst byggteknik inom högskoleingenjörsprogrammet, Viktor Larsson, byggarbetsledarprogrammet samt Emilie Cedervärn, bygg- och samhällsplanerarprogrammet. Någon motivering till detta saknas då utnämningen helt baseras på aktuellt studieresultat.

Vad gäller examensarbeten utsågs tre vinnare. Dessa är Elisabeth Wennström, Johanna Flodström samt Axel Andersson och Emilie Cedervärn Elisabeth Wennström studerar byggteknik inom högskoleingenjörsprogrammet och har i sitt arbete tittat nämare på detta med flexibla småhus. Juryns motivering lyder: "Hållbart byggande ställer nya utmanande krav på branschen. Ett av dessa är resursförbrukningen som behöver minska. Att bygga ett flexibelt småhus tar frågeställningen till en ny nivå, finner lösningar som inspirerar och stimulerar till ytterligare tankar. Elisabeths examensarbete känns rätt i tiden med en modern prägel. Det bedöms ha stor branschnytta och är ett utmärkt exempel på innovativt tänkande." Johanna Flodström, som läser byggarbetsledarprogrammet, valde ämnet "Infästning av ribbdäck". Motiveringen lyder: "Träbyggande är ett kraftigt växande område i branschen. Examensarbetet visar att ny kompetens behövs i hela kedjan från leverantör till hantverkare." Axel Andersson och Emilie Cedervärn, bygg- och samhällsplanerarprogrammet, har i sitt examensarbete fokuserat på ämnet "Dialogprocesser – Ett verktyg för hållbar stadsutveckling?". Motivering: Dialog är en vanlig metod för att bedriva utvecklingsarbete i branschen. Olika roller, strukturer och ambitioner kan ibland göra metoden komplicerad. I Dalarna pågår ett flertal olika stadsutvecklingsprojekt där tidig dialog är ett mycket viktigt verktyg i processen. Detta examensarbete har tydligt visat dialogprocessens vinster och utmaningar och har stor betydelse för Dalarnas samhällsutveckling."

Stiftelsen Star Byggutveckling i samarbete med ByggDialog Dalarna vill på det här sättet vill premiera de studenter som presterat extra bra.

Tipsa oss!

Har du något du vill berätta eller kanske fångat något intressant på bild?

Skicka tips

Tipsa oss!

Har du något du vill berätta eller kanske fångat något intressant på bild?

Skicka tips
Annons