Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

John Sohlberg letar fler pusselbitar

Falukännaren John Sohlberg är ett steg närmare målet i sin forskning gällande Herdins färgfabrik och Göthes bagarstuga.
Men några uppgifter saknas ännu.
– Fotografier på Herdins färgverk samt Göthes bagarstuga letar jag fortfarande efter, upplyser John Sohlberg.

John Sohlberg har den senaste tiden varit fullt sysselsatt med att dokumentera historien kring faluföretaget Herdins färgverk och i tidningen har han tidigare under vintern efterlyst uppgifter och fotografier från verksamheten.

DT:s läsare har sedan dess bidragit med mycket intressant information som John Sohlberg har kunnat komplettera historien med. Dock saknas fortfarande vissa pusselbitar.

– Tack vare efterlysningen i DT har jag till dags dato hittat många som på 1940-talet jobbade på färgeriet och tvätteriet i Gullnäs Stennäset. Dock har jag inte fått tag i någon bild på Herdins fabrik och Göthes bagarstuga och det är något som verkligen vore intressant, säger John och håller tummarna för att Faluborna än en gång kan bidra till den lokala historieskrivningen.

På bilden här intill syns ett foto från 1940-talet som visar personalen vid Herdins färgverk och inte minst där har läsekretsen bidragit med namnuppgifter.

Den som kan bidra till John Sohlbergs forskning kan kontakta honom på telefon 076-8136115 eller mail john.sohlberg@falubo.se