Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Johannes ville bli en superhjälte

Han är förvisso född i Stockholm, men hamnade i Djurmo och Dalarna redan som fyraåring så visst kan man påstå att 28-årige Johannes Hansen är en mas.
En framåt sådan dessutom.

Annons

Sedan flera år Johannes Hansen en flitigt anlitad föreläsare som reser land och rike runt och talar inför såväl skolungdomar som drivna företagsledare. Något som började med storvulna drömmar kombinerat med ett intresse för psykologi.

– Jag har alltid levt i min egen värld och haft stora drömmar. Mitt intresse för psykologi började tidigt och idén om att vi alla har så mycket outnyttjad potential i oss fängslade mig. Jag ville ta för mig mer och bli en superhjälte, någon att se upp till, någon som gjorde skillnad, berättar Johannes som redan som 17-åring hade klart för sig att han skulle arbeta med inspiration och personlig utveckling.

20 år gammal skrev han en affärsplan där målet var att förändra världen genom att frigöra människors potential. Han reste till USA och tränades av de bästa inom personlig utveckling. Väl hemma i Sverige startar han ett företag som arbetar med utveckling av företagsledare. 

– Nu sex år senare är jag ledande i Sverige, fyller arenor och drar in miljoner på att prata. Det är klart att det har varit en galet häftig resa för killen som fick blackout när han skulle högläsa inför klasskamraterna i högstadiet. Hade någon för tio år sen sagt att jag skulle dagligen skulle kliva in i konferensrum fullt med sinnesjukt framgångsrika människor för att träna dem till att ta sitt liv till nästa nivå hade jag definitivt inte trott på det, skrattar Johannes.

Du poängterar att man ska tro på sig själv och våga kasta sig ut i det okända. Hur har du själv levt efter den devisen?

– Det har skett successivt genom att tänka stort, ständigt söka inspiration och aldrig sluta utmana mig själv. Prestationsångest är en del av min vardag och det är det för alla som gör något viktigt. När jag lärde mig att vårt psyke går att träna precis som våra muskler så började jag träna mig själv regelbundet till att göra mer, större och bättre.

– Om mitt liv bara är begränsat av rädslor som går att utmana, hur stor skulle jag kunna bli? Hur skulle mitt liv ser ut om jag aldrig slutade träna? Det driver mig fortfarande. 

En annan kraft som driver Johannes är att nå så många som möjligt med sitt budskap.

– Vi kan alla förverkliga våra drömmar och mitt mål för i år är att nå 50 000 människor, nästa år 100 000. Under min livstid ska verksamheten och teamet jag jobbar med förändra miljoner människors liv, över hela världen, på alla nivåer, i alla åldrar. Det är en stor tanke som inspirerar mig.

Det senaste steget Johannes tagit är att producera en kortfilm om sig själv, "Johannes Hansen - Det här är min story" som han visar på sina turnéer, shower och på sin hemsida.

– Jag har en historia som jag vet att många kan känna igen sig i och på bara 10 år har jag förverkligat alla mina drömmar jag hade när jag växte upp. Man ska aldrig sluta att utmana sig själv. I stället för att undvika sina rädslor ska man navigera sig igenom dem.

Samtidigt medger han att han ibland drabbas av stunder där han tvivlade på sin egen tillräcklighet, framför allt i början av karriären.

– Det fanns helt klart stunder när pressen av att hantera utmaxade krediter, leda personal och leverera på topp kändes outhärdlig. Men att hantera motgångar, jonglera flera kritiska problem samtidigt och ignorera idiotiska åsikter är även det muskler vi måste träna upp för att lyckas med något.

Vad gör du om tio år?

– Detsamma som i dag, fast större, bättre och för fler. Drömmarna kommer bara att växa och vi kommer att vara många fler som driver sfären. De människorna vi tränar är ambassadörerna som förändrar världen.