Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Johanna satsar på ekologisk hudvårdsterapi

Johanna Korpela har alltid haft ett stort intresse för kropp och själ, och haft som motto att leva som hon lär.
Nu vill hon lära också andra hur man kan leva för att må bra. Hon har startat ett företag som sätter människa och ekologi i centrum.

Samtidigt som hon studerar till ekologisk hudvårdsterapeut på Axelsons Gymnastiska Institut i Stockholm erbjuder Johanna elevbehandlingar i ett av behandlingsrummen i Ecostudions lokaler vid Sveatorget.

I ett inledningsskede koncentrerar hon sig på ansiktsbehandlingar, manikyr och pedikyr. Hennes avsikt är senare att utveckla verksamheten med också andra ekologiska behandlingar.

Hon berättar att varje ny behandling inleds med ett samtal

– Ja, vår hud reflekterar yttre och inre stress, så kost, motion och livsstil är viktiga faktorer att prata om, och så berättar jag om behandlingarna och om hur man med rätt produkter, kost och kosttillskott kan lindra besvär både på huden och i hela organismen.

Johann Korpi berättar vidare att man I ekologisk hudvårdsterapi enbart använder växtbaserade produkter som inte är testade på djur. Råvarorna är vegetabiliska och kommer från kontrollerade odlingar.

– De är jättebra både för hud och bindväv och innehåller mycket antioxidanter, säger hon.

Det är inte bara människor med hudproblem som efterfrågar ekologisk hudvårdsterapi..

– Nej, visst är det många som vill ha hjälp med sin hy, som kanske har testat en massa som inte fungerat, och som vill ha produkter som inte gör besvären värre. Men många kommer till exempel också för få hjälp med rynkor, eller bara få ett skönt avbrott i vardagen, säger Johanna och fortsätter:

– Alla behandlingar är avstressande och medverkar till att spänningar som man har lagrat i kroppen släpper.

Trots att Johanna Korpela ännu inte är färdig med sin nuvarande utbildning funderar hon redan på ytterligare studier.

– Ja, jag har en plan B, jag vill bli akupunktör, säger hon.