Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Johanna Holmbom hittade sin katt Sessan vid återvinningscentralen i Falun - efter tio år

När Johanna Holmbom skulle slänga skräp fick hon en chock. Där låg hennes katt Sessan som varit försvunnen i över tio år.
– Jag blev helt skakis, säger Johanna.

Annons

Ladda ner den nya DT-appen i Appstore för Iphone eller här i Google play om du har en telefon med Android

Som tioåring tjatade Johanna Holmbom i Falun till sig en liten katt. Katten fick namnet Sessan och bodde då tillsammans med Johanna hos familjen i Slätta. 2004 försvann katten.

– Vi satte in en annons i tidningen och då hörde en gubbe av sig som hade sett henne bredvid soptippen på Ingarvet, berättar Johanna.

Sessan hämtades tillbaka till familjen men försvann igen efter några dagar.

– Vi gav upp letandet efter ett tag och trodde att hon blivit uppäten av en räv eller något sådant.

Åren gick och Sessan glömdes bort – tills i förra veckan när Johanna var på återvinningscentralen på Ingarvet för att slänga skräp.

– Jag gick in för att slänga en lampa och såg då en katt som låg på en gammal kudde och som verkade väldigt bekant, berättar hon.

När Johanna frågade personalen visade det sig att katten drivit runt i området i ett par veckor. Johanna blev mer och mer övertygad om att det var hennes Sessan.

– Mamma och pappa trodde mig inte först, men när jag skickade bildbevis så kunde de inte annat än hålla med.

På måndagen tog Johanna med sig katten till veterinären som med hjälp av öronmärkningen kunde konstatera att det mycket riktigt var Sessan som numera har hunnit fylla 15 år.

– Hon är lite överviktig, fin i pälsen och har fina tänder, så veterinären tror att någon har tagit väl hand om henne.

– Men det finns också en anställd vid återvinningsstationen som har sett henne bland sophögarna i flera år, så hon har kanske varit där också, fortsätter Johanna.

Efter att den värsta chocken lagt sig fick Johanna skaffa ny kattlåda och kattmat åt Sessan som just nu bor hos henne och sambon Kim. Sessan verkar trivas med sin nya tillvaro nära matskålen.

– Jag tror inte att hon känner igen mig, men hon är inte skygg på något sätt, säger Johanna.

Nu letar hon efter ett nytt hem åt sin gamla katt.

– Jag hoppas hitta ett bra hem åt henne så fort som möjligt eftersom vi också precis är på väg att flytta och inte kan ta hand om henne.

Följ oss på Facebook.