Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Johan släpper skiva

/
  • Ihärdig. Johan Eriksson har haft ett par hektiska veckor och samtidigt har han släppt en singel.  Foto: Kenny Ericsson Tällberg

Annons

Som några av er kanske redan vet är Johan Eriksson en av fögrundsfigurerna till visfestivalen i Malungsfors. Det var också där han släppte sin musik. Men han har gjort musik förut.

- Jag har skrivit lite åt andra artister också Brolle Jr och Arvingarna till exempel, men det här känns mer som att det är jag och det ska bli jätteroligt att spela in det, säger Johan.

Vanligtvis är Johan hemmahörande i Partypolarna men de båda går utmärkt att kombinera tycker han. Själva singeln han släppt är ett samarbete med Malungs kommun och Håkan Ohlsén som gjort ett bildspel med foton från Malung med omnejd.

Titelspåret till singeln handlar om livet i vackra västerdalarna och heter "hon ger mig ro", spår nummer två; Farfars sång handlar om Johans son Jonathan

- Jag förlorade en son och det var då jag började skriva låtar. Låten handlar om livet efter det här.

De båda låtarna vittnar om att skivan som kommer till hösten blir något att lyssna på och musiken den är nästan redan klar.

- Jag har 30-40 låtar att välja mellan, nu är det mer en fråga var och hur jag ska spela in den säger Johan.

Mer läsning

Annons