Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Johan Ryno: "Hela Sverige vill att det ska gå bra för Leksand"

Johan Ryno lämnade Leksand för Färjestad efter förra säsongen.
Och medan han spelar för ett topplag i SHL sladdar Leksand i botten av HockeyAllsvenskan.
– Det är tråkigt. Jag tror att hela Sverige vill att det ska gå bra för Leksand, säger han till Sportexpressen.

Färjestad har öppnat säsongen på bästa möjliga sätt. Nio poäng efter tre omgångar och en förstaplats i SHL. Ett av segervapnen har varit Johan Rynos kedja med Joel Eriksson EK och Mikael Johansson.

Samtidigt som livet leker för Ryno i Färjestad har hans förra klubb, Leksand, det betydligt tyngre. När Färjestad vann över Växjö under torsdagen förlorade Leksand sin femte raka match efter 5-2 mot Tingsryd.

– Det är tråkigt. Jag tror att hela Sverige vill att det ska gå bra för Leksand. Även om man inte håller på dem så är det ett så pass starkt varumärke i svensk hockey. Man vill se de dem där uppe. Får hoppas att de får ordning på det och kommer upp om några år igen och kan göra det ordentligt, säger Johan Ryno till Sportexpressen.

Trots att Johan Rynos hockeykarriär går som tåget för tillfället har han inte släppt uttåget med Leksand i våras. Han känner än i dag att laget skulle presterat bättre.

– Ja, självklart. Man spelar kanske matcher som man inte skulle gjort egentligen för att vi skulle klara oss kvar. Det var sjukt tråkigt att det blev som det blev. Men samtidigt så måste jag ta hand om min karriär och gå vidare, och jag är jätteglad över att ha fått chansen att komma hit och spela i ett så bra lag, säger han och fortsätter.

– Tråkigt det som hände (med Leksand). Jag trivdes fantastiskt bra där uppe, men det är så den här branschen är. Jag trivs fantastiskt bra här också. Jag ser fram emot den här säsongen.

SE MER: Här skämmer LIF-stjärnan ut sig

LÄS MER: Förre Leksand-spelaren om skammen: "Inget jag är stolt över"

LÄS MER: Sportchefen om nyförvärv och Leksands framtid