Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Johan fick stipendium för Malungsfors Visfestival

Musikern och visfestivalarrangören Johan Eriksson, 39, Malungsfors, är en av mottagarna av det nya Dalastipendiet, som delas ut av Sparbanksstiftelsen.

– Helt överraskande och fantastiskt roligt, säger Johan som fick ta emot utmärkelsen ur landshövding Maria Norrfalks hand.

Och landshövdingen uttryckte att hon skulle vilja komma till Visfestivalen, som bär Johans signum.

Stipendiet är på 25 000 kronor och Johan Eriksson är Sparbanksstiftelsens stipendiat i distriktet Västerdalarna. Han är utvald av den lokala bankstyrelsen och kontorschefen Stefan Lindell.

– Stipendiet ska gå till någon som aktivt främjar samhällsutvecklingen inom kultur, idrott, föreningsliv eller företagsamhet. Vi tycker att Johan Eriksson passar bra i sammanhanget, säger Lindell.

Johan har många järn i elden inom musiken. Han är själv musiker i gruppen Partypolarna, han skriver egen musik, driver artistförmedling och arrangerar tillställningar som Visa i midsommartid i Sälen och Malungsfors Visfestival.

Främst är det för Visfestivalen, som Johan får det här stipendiet. Den är hans idé och skapelse från grunden.

Malungsfors Visfestival arrangeras till sommaren för sjunde gången med en blandning av artister från både riksplanet och lokalt. Den brukar locka ett tusental besökare, lördagen före Dansbandsveckan i Malung.

– Festivalen är en angelägenhet för hela byn och jag delar gärna med mig av äran i det här stipendiet till alla som hjälps åt, säger Johan.