Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Johan Alcén fick positivt svar

Måndagens maxtester av knät föll väl ut för Moras forward Johan Alcén. Analyserna visade att han kan vara i spel om två till tre veckor.
– Det är positivt, nu vet jag vad jag har för riktmärke, säger han.

Efter knäskadan mot Västerås i vintras har Johan Alcén strävat med rehab i ovisshet om när han kan ska kunna spela en ishockeymatch igen. Men efter måndagens besök på Sofiahemmets artro-klinik i Stockholm där hans knä maxtestades i jämförelse med det friska knät kom lugnande besked från experterna.

Enligt läkarnas bedömning är Johan Alcén är redo för spel om två till tre veckor.– Jag är lättad. Jag ville ha ett svar om det rörde sig om en vecka eller flera månader, men nu har jag fått ett tydligt svar vad som gäller.

– Jag är lättad. Jag ville ha ett svar om det rörde sig om en vecka eller flera månader, men nu har jag fått ett tydligt svar vad som gäller. Det har varit frustrerande att inte veta, eftersom jag inte haft ont när jag tränat, berättar han.

I den bästa av världar hade Morafansen säkerligen hoppats få se honom på isen redan i tisdagsmatchen mot Västerås, men det är en liten bit kvar innan Moraforwarden kan gå för fullt i matchsituationer.

– Spelsugen är jag såklart, men spel mot Västerås hade jag inte trott på även om jag förstås hoppades. Jag är glad att det ändå är så pass nära, sedan gäller det att ta en plats i laget också, säger han och fortsätter:

– Det fattas några procent i styrka och läkarna tyckte inte att en vecka med rehab räcker, utan att två till tre veckor behövs för att knät ska vara lika starkt som det andra.

Alcén kommer, förutom isträningen med laget där han tränar för fullt, att följa ett rehabprogram och sedan göra ytterligare ett test innan han släpps in på isen för matchspel.

– Ja, det kommer jag att göra för att vara helt säker, säger Alcén till dt-sporten.