Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Jo, museet öppnar för dragspelarna

Sent på tisdagen kom beskedet från kommunledningen i Älvdalen: Porfyr- och dragspelsmuseet kommer att öppnas tillfälligt för besök av dragspelsstämmans deltagare.

Kommunalrådet Kjell Tenn var på älgjakt. Kommunalrådet Nils-Åke Norman var i Bryssel. Kommunchefen Stefan Linde satt i möte. Ingen som skulle kunna bekräfta eller dementera att museet skulle vara stängt då alla dragspelare kommer hit nästa helg var anträffbar.

Sent på tisdagen ringde dock kommunalrådet Nils-Åke Norman upp näringslivsansvariga Karin Hellström från Bryssel.

– Ja, han ringde och sa att jag skulle ordna så att museet är öppet under en viss tid på lördagen, som jag kommit överens med Isa Jonsson om nu, berättade Karin Hellström.

– Det är så självklart att museet ska vara öppet då.

– I morgon ska jag kontakta Anders Barke på kommunen och fråga om han kan ställa upp och visa museet för besökarna under lördagen.

Leffe Jonsson, som tillsammans med sin fru Isa arrangerar dragspelsstämman drar en lättnadens suck när han får reda på att museet kommer att vara öppet på lördagen.

– Jättebra. Det hade känts väldigt konstigt att säga att museet inte var öppet nu när vi får hit dragspelseliten från Sverige, Norge och Danmark och landets främste dragspelshistoriker till Övdalstreffin.

– Det var skönt att det löste sig nu, men kommunen borde slå mer mynt av Hagström. Det är ju ett otroligt stort intresse för Hagström nu, säger Leffe Jonsson.