Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Jimmy Heimer dansar vidare i Kais Mora

Han kallas för den "Dansande målvakten" och hans inträde i Kais Mora förra säsongen gick inte obemärkt förbi.
När Jimmy Heimer är på planen kan vad som helst hända och det gör det.
– Innebandy ska inte bara vara en match, det ska vara show också, säger den 38-årige målvaktsveteranen.

Heimer är ett känt namn i innebandy-Sverige efter alla sina säsonger, inte minst efter sitt agerande på planen, där han inte så sällan är i händelsernas centrum.

– Det här blir min 27:e eller 28:e säsong. Bland de yngre kanske inte alla har koll på mig, men de som varit med ett tag vet vem jag är.

Han driver på sina spelare, pratar både med domare och motståndare och ingen går säker när Heimer är i farten. Trots att han är målvakt syns han nästan lika mycket ute på planen.

– Jag är inte den där lugna typen som sitter stilla i målet, utan är gärna "ute och far". Jag är en vinnarskalle och mitt snack är en del i att få motståndarna ur balans.

– Visst är lite för hetlevrad ibland, men för det mesta brukar jag hålla mig på rätt sida. Jag vill vinna och mitt sätt att vara, gör jag för att peppa grabbarna i laget, förklarar Heimer.

I fjol kom Jimmy in som en stormvind i ett lag som helt hade tappat självförtroendet. Från att säsongen innan spelat i Superligan, låg Kais Mora på nedflyttningsplats efter en tung inledning på allsvenskan.

– Jag spelade i Norge, men blev osams med tränaren och sökte mig till Karlstad. Men jag hann bara spela någon match då jag träffade på Jonas Thomsson (Kais sportchef), som frågade om jag ville komma till Mora. Jag älskar utmaningar, det är det jag lever för och därför kom jag hit.

Heimer antog utmaningen att hjälpa ett före detta SSL-lag på dekis och vilken förvandling det blev efter veteranmålvaktens intåg i laget. Från att ha legat på kvalplats nedåt, vann Kais elva av de sista tolv matcherna och slutade på tredje plats.

– Jag och Kimmy (Dalbjer, matchcoachen) kom in samtidigt och tillsammans med Anders (tränare Karlsson), som precis tagit över kom det in nya röster i laget.

– Potentialen fanns där hela tiden, men jag tror i och med att det är så många unga killar i laget, att de tog det för lätt på det hela. De hade spelat i SSL säsongen innan och trodde allt skulle gå av sig självt. När det inte gick som det var tänkt, blev det oroligheter i laget, är Jimmys förklaring till förvandlingen från botten till toppen.

Kommande säsong är det bara toppen som gäller för Kais Mora med Heimer som showande och stabil sista utpost.

Den i Norge boende Jimmy bestämde sig tidigt för en fortsättning i Moraklubben.

– Jag skulle inte åka 36 mil enkel resa om jag inte trodde på det här laget. Vi har alla möjligheter att ta steget upp i Superligan, menar han.

– Det kommer inte att gå lätt eller bekymmersfritt, men gör vi bara jobbet varje dag ska vi kunna greja det.

– Nyckelorden är "ödmjukhet inför vår storhetstid", säger nyckelpelaren Jimmy Heimer.