Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Jim kan bli bäst i Sverige på poker

Borlängekillen Jim Blomquist, 22 år, kan bli bäst i Sverige på poker. På söndag gör han upp om SM-titeln och har chans att vinna 1,2 miljoner.
– Det känns väldigt bra men lite nervöst, säger han.

Jim Blomquist började spela poker redan som tio-elvaåring.

– Vi var ett kompisgäng vars föräldrar brukade ha pokerkvällar, så vi satt med och tittade och lärde oss av dem, berättar han.

Från 16-årsåldern började han spela nätpoker regelbundet och har hållit på med det sedan dess i perioder.

– Jag har aldrig levt på poker utan det har mest varit en sidosyssla, men totalt sett så har jag nog gått med vinst.

Jim bor just nu i Grebbestad på ett internat där han läser upp sina gymnasiebetyg inför framtiden. När han anmälde sig till poker-SM hade han siktat in sig på att komma bland de 200 bästa av 2 644 personer.

– När jag gjort det så flyttade jag fram målet hela tiden.

Efter att ha spelat i sex timmar på söndagen och nio timmar på måndagen stod det klart klockan fyra på tisdagsmorgonen att Jim var en av tio finalister.

– Det hade jag aldrig förväntat mig, säger han.

På söndag kväll sker själva finalen i Poker-SM Online. Då sitter Jim hemma och spelar mot de andra finalisterna via datorn.

– Det är som en vanlig turnering och man möter alla samtidigt.

Hur laddar du upp inför tävlingen?

– Jag ska försöka få ordentligt med sömn och hålla mig borta från äventyr fram tills dess. Jag ska också bunkra upp med mat och dricka tills dess. De längsta pauserna är på fem minuter, så det gäller att man har sådant hemma som går att mikra.

Om Jim åker ut först vinner han 48 980 kronor, men om han blir kvar till sist vinner han 1,2 miljoner. Oavsett vinst kommer den att gå till något roligt.

– Blir det den minsta så köper jag lite trevliga julklappar till familjen och om jag vinner 1,2 miljoner så blir det nog en resa.

Vad har du för framtidsplaner?

– Jag hade tänkt ha det här året till att komma på vad jag vill göra och kanske söka till högskolan nästa år, men om jag skulle vinna mycket pengar, så kan ju det ändra förutsättningarna.

Skulle du kunna tänka dig att försöka försörja dig på poker?

– Hittills har jag inte tyckt att det varit värt att lägga så mycket tid på den, men vi får se sedan när jag vet hur det gick i tävlingen.

Lycka till!

– Tack!