Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Jesus direkt till Leksand från Birmingham

Nu får Visir bio i Leksand möjlighet att sända föreställningar direkt via satellit. Premiären är på fredag nästa vecka med musikalen Jesus Christ Superstar live från Birmingham.

– Vi har jobbat nästan tio år för att få tekniska förutsättningar, säger Jovica Marceta från Visir Bio.

För tre år sedan fick bion en ny digital projektor och för två år sedan en ny ljudanläggning. Vad som fattades var licens för att sända.

– Vi har diskuterat fram och tillbaka med Folkets hus och -parker, som har sändningsrätten. Nu är vi i full fart.

Premiärföreställningen är en jubileumsuppsättning av Jesus Christ Superstar med anledning av att musikalen fyller 40 år. Spelplats är NIA-arenan i Birmingham och i rollerna finns bland andra komikern och musikalartisten Tim Minchin och Melanie C, som tidigare var med i Spice girls. Huvudrollen – Jesus – vaskades fram i tv-showen Superstar där publiken fick möjlighet att rösta om vem som ska göra rollen, tillsammans med en jury, ledd av Andrew Lloyd Webber själv. Vinnaren blev Ben Forster.

Det övriga höstprogrammet är inte helt spikat, men några punkter finns klara.

– Vi kommer att visa en livekonsert från Hovet med Timbuktu, den 17 november.

En annan föreställning som diskuteras är den dokumentär och konsert om och med Mando Diao som ska sändas den 28 oktober. Tidigare var det ingen biograf i Dalarna som planerade att sända den.

– Men efter att vi visat intresse så har Falun också gjort det. Vi får se hur det blir, kanske får vi visa den dagen efter premiären. Vår inriktning är att vi vill nå den yngre publiken, säger Marceta.