Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Jessica öppnar Hälsorum

Nu börjar det bli fullt med verksamhet i fastigheten mitt emot Coop i centrala Vansbro. För en månad sedan öppnade en tatueringsateljé och i dagarna öppnar Jessica Forsberg sin verksamhet med inriktning på bland annat massage.
– Det är svårt att få anställning som massör, så beslutade mig för att öppna i Vansbro, säger 23-åriga Jessica Forsberg.

Efter att hon avslutat gymnasiet med inriktning mot turistledare kände hon att hon ville utbilda sig vidare inom hälsa. En lämplig utbildning hittade Jessica i Orsa och det blev flytt dit för att genomgå utbildningen till bland annat massageterapeut.

– I utbildningen ingick det även andra delar som livscoach, spa-terapeut och träningsinstruktör, så det var en bred utbildning jag fick, berättar Jessica Forsberg.

Jobben som massör är inget som det svämmar över av och hon har under det senaste året haft en rad olika uppdrag. En period jobbade hon på kryssningsfartyget Cinderella.

– Jag har även jobbat på Experium i Sälen och där kommer jag att hoppa in och jobba även fortsättningsvis när jag har möjlighet, säger Jessica Forsberg.

Under sommaren växte tankarna allt mer fram om att starta något eget och för bara ett par månader sedan beslutade hon sig för att öppna ett företag i Vansbro.

– Jag var runt och tittade på olika lokaler, men det var den som var ledig på Norra Allégatan som passade mig bäst, säger Jessica Forsberg.

Att Vansbro är en liten ort med få innevånare och därmed begränsad kundkrets är inget som oroar Jessica Forsberg.

– Alla känner till en och man behöver inte marknadsföra sig så hårt och dessutom är kostnadsläget ett helt annat än i storstäderna, så jag kan kanske inte tjäna så jättemycket pengar, men samtidigt kanske det blir mer kvar när alla kostnader är betalda, funderar Forsberg.

Hon har extrajobbat inom äldreomsorgen och som en gest åt sina kollegor kommer hon att erbjuda tio procents rabatt till vårdpersonal.

– De om några sliter verkligen på kroppen och behöver få massage, poängterar Jessica.

Hon önskar att fler arbetsgivare gjorde mer för sin personal när det gäller möjligheter att få stöd till träning och olika former av behandling.

– På sikt skulle arbetsgivarna spara stora pengar på förebyggande verksamhet och slippa ifrån kostnader för förslitningar och skador, summerar Jessica Forsberg.