Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Jessica Eriksson lämnar KAIS Mora – går till seriekonkurrent

Jessica Eriksson lämnar KAIS Mora.
Nästa klubbadress blir Karlstad IBF.
– Nu kommer jag till ett lag och får en ny och lite större roll, förhoppningsvis kan det göra att jag utvecklas ännu mer, säger Eriksson till Värmlands Folkblad.

I sju säsonger har Jessica Eriksson representerat KAIS Mora varav fem har varit i Sveriges högsta serie, SSL, trots att hon bara är 23 år gammal.

Inför nästa säsong går däremot flyttlasset till en seriekonkurrent.

– Jag kände väl att det helt enkelt var dags göra något nytt. Jag älskar Mora – både klubben och staden, men nu har jag varit där i sju år så det här blir lite som att flytta hemifrån igen, säger Jessica Eriksson som ursprungligen kommer från Östersund, till Värmlands Folkblad.

Under förra säsongen blev det 25 matcher i grundserien och 22 poäng för Eriksson som sedan fortsatte att leverera poäng i slutspelet. På tio slutspelsmatcher blev det sju poäng varav en assist i SM-finalen mot Pixbo som slutade med en bitter 5–6-förlust för Eriksson och hennes Mora.

Eriksson berättar att hon funderade på att lämna Mora redan inför den gångna säsongen, men att det inte blev så och att hon i stället fick mycket speltid i en av Moras toppkedjor. Det bidrog till en utveckling hon väntat på.

– Framför allt under andra delen av säsongen, jag tog ett steg som jag väntat lite på. Jag var inne på att flytta redan förra året eftersom jag kände att jag stod lite still, men nu lossnade det. Nu kommer jag till ett lag och får en ny och lite större roll, förhoppningsvis kan det göra att jag utvecklas ännu mer, säger hon till VF.

Läs också:

KAIS Moras landslagscenter Johanna Holmbom återupptar innebandykarriären

Fler landslagsspelare förlänger med KAIS Mora

KAIS Moras nyförvärv Lina Svarfvar vann VM-guld: "Det kan inte bli bättre"

Kais Moras glädjebesked – landslagsspelarna Wijk, Hill och Andréason stannar i klubben