Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Jeremy Colliton lämnar Mora IK: "Tack för allt"

Jeremy Colliton följer inte med Mora till SHL.
Det bekräftade klubben under måndagen.
"Jag kommer att fortsätta att vara del av familjen Mora IK och göra allt jag kan för att hjälpa klubben", skriver Colliton i sitt avskedsbrev.

LÄS MER: Klart: Han tar över Mora – så långt är kontraktet

Förra lördagen tog han Mora IK till SHL, nu lämnar Jeremy Colliton klubben.

I ett långt avskedsbrev berättar kanadensaren, som blivit en ikon i Mora under sina tre och ett halvt år, om sitt beslut:

"Den känns tudelat att meddela att jag inte återvänder till Mora IK nästa säsong. Det är ett väldigt svårt beslut att ta men jag hoppas att ni kommer att förstå. Jag har inte skrivit på något kontrakt, utan jag känner att det är dags att vara närmare vårt hem. Jag kan inte sätta ord på vad jag känner just nu men jag ska försöka".

Se mer: Succétränarens känslosamma hyllning till Moraikonen: "Han är älskad av hela gruppen"

I sitt meddelande, som publicerats på Moras hemsida, tackar Jeremy Colliton alla personer i klubben, spelarna, tränarna, sponsorerna, fansen och människorna i Mora som fått orten att kännas som hemma för familjen Colliton.

Ett speciellt tack riktas till klubbchefen Peter Hermodsson.

"Till sist måste jag ta upp Peter Hermodsson. Han trodde att han värvade en center till Mora men det var en tränare. Det krävdes en hel del mod att ge mig chansen för drygt tre år sedan och jag tror inte att mångat vågat ta den risken. Tack för att du trott på mig och litat på att vårt arbete skulle sluta i framgång. Saken med Peter är att han inte bara bryr sig om klubben, utan alla individer. Han lär känna dina barn och behandlar dem som sina egna, han hämtar dig på tågstationen eller ger dig sin jacka när det behövs.

När du blir en del av Mora IK tar han hand om dig långt efter att du lämnat klubben och verkligen bryr sig om din framgång. Underskatta inte hur mycket den mentaliteten har smittat av sig på klubben i form av en känsla av gemenskap, tillit och ansvar över att alltid göra sitt bästa. Det är därför vi vinner".

Colliton avslutar sedan med att meddela att han fortfarande kommer kämpa, och jobba, för klubbens framgång. Även fast han lämnar.

"Jag kommer att fortsätta att vara del av familjen Mora IK och göra allt jag kan för att hjälpa klubben. Tack så mycket för allt. Tillsammans är vi starkare!"

För Plus-kunder: Allt om Moras lagbygge inför återkomsten i SHL