Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Jeremy Colliton: "Jag vill tillbaka och hjälpa laget"

Under en intervju med studio MIK under fredagen bröt Jeremy Colliton tystnaden.
Där berättar kanadensaren att hans skada är hjärnskakning, men också att han har förhoppning om att spela i MIK-tröjan igen "så snabbt som möjligt".
Samtidigt kom det fram i programmet att även Trevor Frischmon ådragit sig en hjärnskakning.

Jeremy Collitons skada har under en längre tid varit en snackis. Själv har han inte velat berätta vad det är för skada och han har bett, eller rättare sagt krävt, klubben att inte gå ut och berätta vad det är för skada han har, mer än att det rör sig om en överkroppsskada.

Till saken hör att han förra säsongen led av en svår hjärnskakning och att han nu bekräftar att det är fråga om en hjärnskakning igen, kommer inte som någon överraskning.

– För oss hade det varit bäst om han redan från början hade sagt utåt vad det är för skada, men han har inte velat det och vi har inte fått berätta, av sekretesskäl, påpekar klubbdirektören Peter Hermodsson.

Men i studio MIK berättar den 28-årige kanadensaren öppenhjärtigt om sin skada och att det inte är första hjärnskakningen gör det förstås extra jobbigt.

– Det är frustrerande, jag hade hellre brutit ett ben, säger han till Kenny Åström.

Colliton påpekar dock att han inte ger upp karriären och hoppas komma tillbaka redan den här säsongen – i Moratröjan.

– Jag hoppas bli bättre. Jag vill vara med och spela så snabbt som det är möjligt, samtidigt vet jag att jag måste ha tålamod. Men det är svårt, jag vill ju vara med och hjälpa laget.

Patric Wener håller förstås tummarna att han som var tänkt som lagets största stjärna, ska komma tillbaka hel och frisk inom en snar framtid.

– Det här är en toppenkille vid sidan om och en fantastisk hockeyspelare när han får vara frisk, säger Moracoachen/sporchefen som varit ute och sonderat spelarmarknaden.

Den här veckan blev det också klart med backen Alexander Ribbenstrand och forwarden Sergio Somma.

Men Wener vill också ha in en center och han har ett namn på gång.

– Går allt i lås kan vi ha en klar på söndag, men han blir inte spelklar redan till måndag, utan då blir det till onsdagens match om jag får mitt önskenamn, avslöjar Moracoachen.

När det gäller Jeremy Colliton, som för övrigt ådrog sig hjärnskakningen under träning, har han försöka komma tillbaka flera gånger, men fått bakslag.

– Han har varit på is, han har cyklat, men just nu är det bara vila som gäller för honom. Enligt läkarna är han på steg två av den trappstege upp till sex (= helt frisk) som de använder sig av, berättar Wener för DT-sporten.

Och för någon vecka sedan ådrog sig ett av de senare nyförvärven, Trevor Frischmon, en hjärnskakning.

– De två senaste matcherna har han tvingats kliva av. Han har fått vila lite, men på söndag är det tänkt att han ska träna på is så det är nog ingen större fara med honom, menar Wener.

Sedan ska vi nämna att mötet vi nämnt om, som vi skrev skulle ske under fredagen, det blir av på söndag. Då träffas Patric Wener, klubbdirektören Peter Hermodsson, MIK-läkaren Thomas Marnéus och Jeremy Colliton för att prata om den sistnämndes framtid.

– Med sig har Marnéus ett utlåtande från Luleåläkaren Yelverton Tegner, som undersökt Colliton. Han är specialist på hjärnskakningar och Yelverton har bland annat hjälpt Cam Abbott med den svåra hjärnskakning som han hade. Vi ska bara stämma av med läkarna och Colliton själv, ingenting kommer att beslutas, poängterar Patric Wener.

Mora IK:s skadelista är inte slut här. Mattias Beck rapporteras ha problem med ett knä och har rehabat hela den här veckan.

Och när det gäller Alexander Hilmerson är det fortfarande osäkert när han är tillbaka.

– Det är rehab som gäller där, han tränar inte på is, berättar Wener.