Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Jeremy Colliton ber Mora IK-supportrarna att öppna plånboken: ”Vi behöver all hjälp vi kan få”

Alexander Hilmerson och lagkapten Daniel Hermansson ser ut att bli kvar i Mora IK.
Nu ber Jeremy Colliton fansen att öppna plånboken och hjälpa klubben.
– Om Mora IK ska vara ett topplag med toppspelare behöver vi ekonomiskt utrymme, säger Mora IK:s huvudtränare och sportsligt ansvarige Jeremy Colliton.

I vintras var Mora IK i en ekonomisk kris. Klubben bad supportrar och sponsorer om ekonomisk hjälp och för några veckor sedan meddelade Mora IK via sin hemsida att krisen var över.

Men nu vill klubben ha mer hjälp från fans och företag för att vässa truppen med spets för att bli ett topplag i Hockeyallsvenskan.

– Vi behöver mer pengar för det. Vi behöver all hjälp vi kan få och det är nu. Efter juni är de flesta toppspelarna borta från marknaden, säger Jeremy Colliton.

Men tror du att fans och sponsorer vill hjälpa er igen?

– Ja, den feedback som vi fick i våras var att man ville göra ännu mer för att hjälpa Mora IK.

Han betonar att den ekonomiska krisen är över men att det är en smal budget klubben arbetar efter.

Under fredagen skrev backen Patrik Eklund på för ett nytt år. Det innebär att kvar på listan av osignerade spelare är Alexander Hilmerson, Daniel Hermansson, Christoffer Björklund och Robin Johansson.

Enligt Sportens uppgifter arbetar klubben hårdast med Alexander Hilmerson och fjolårets lagkapten Daniel Hermansson. Samtidigt ser det ut som att backen Christoffer Björklund och centern Robin Johansson försvinner.

MIK-tränaren Jeremy Colliton vill inte diskutera varje enskild spelare – men säger:

– Vi vill behålla alla killar eftersom vi älskade förra årets lag. Men vi vill också spetsa till laget. Vi vill båda. Men då måste vi få hjälp med att få in pengar nu, så snart som möjligt. Vi måste förbättra laget för attgöra en bättre säsong.

– Vi behöver djup för 52 omgångar och spets som håller i 52 omgångar, utvecklar Jeremy Colliton.

Det hetaste spåret är en ny center som ska konkurrera med Jacob Nilsson om en plats i förstakedjan.

– Jacob Nilsson kan vara förstacenter i varje allsvenskt lag, men vi vill ha fler alternativ på centersidan, säger Colliton.