Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Jens trivs i Grönklitt

Dala-Flodas landslagsman Jens Eriksson trivs i Grönklitt.
I söndagens Dalapremiären vann han klart, 23 sekunder före Tranemos Markus Jönsson, och 27 sekunder före Daniel Tynell, Grycksbo.

– Det kändes bra. det här var en perfekt genomkörare inför tävlingarna i Bruksvallarna. Men jag lite förvånad över att fler inte ställde upp här inför den "riktiga" premiären i Bruksvallarna. Det blir något annat när man får på en nummerlapp på sig, säger Jens.

Många valde att köra utan fästvalla i den blöta och lösa snön, det var alltså stakning som gällde, så även för Jens Eriksson.

– Jag fick slita, men det kändes ändå att jag gjorde ett kontrollerat lopp, säger Jens som i alla fall fick ett litet kvitto på att han skött sommarträningen på rätt sätt.

– Ja, träningen i sommar har gått bra, bättre än tidigare. Jag har lyssnat mer på kroppen, inte varit så ivrig. Sedan har jag ett bra samarbete med Robin Johansson. Kombinationen en bra dialog med Robin och att jag lyssnar mer på själv är perfekt, säger Jens.

Robin Johansson är assisterande landslagstränare.

Om knappt två veckor är det Bruksvallarna som gäller för den svenska eliten.

– Jag kommer att köra alla distanserna där uppe, båda traditionella distanserna och sprinten. Jag hoppas att bli en allroundåkare, menar Jens.

En som gick ut hårt i Grönklitt var Grycksbos "långtradare" Daniel Tynell, och han var i ledning efter de första av de åtta varven. Varje varv mätte 1 300 meter.

Men sedan tog alltså Jens Eriksson hand om tillställningen.

– Det bara blev så att jag gick ut hårt från start. Men jag tycker ändå det var kontrollerat, menar Daniel som många trodde att han slutat tvåa.

För enligt arrangörerna skulle Tranemos Markus Jönsson ha kört ett varv för lite.

Men efter ett visst dividerande som kom man fram till att Markus kört rätt antal varv och han petade därmed ner Daniel Tynell till tredjeplatsen.

Det blev även dalasegrar i H 15-16 genom Hugo Jacobsson, Rembo och i H 17-18 genom Lukas Johansson, IK Jarl Rättvik.