Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Jennie-Lee kör hela SM-säsongen

Jennie-Lee Hermansson, 32, har inte gjort mycket väsen av sig i rallyskogarna de senaste åren.
Det ska det bli ändring på nu.
På lördag kör hon SM-premiären i Sandviken.

Annons

– Vi trodde inte att det skulle bli någon start för oss, men för bara någon vecka sedan började sponsorerna droppa in en efter en, berättar Skamhedstjejen

Tillsammans med co-drivern Ida Hegge från Alingsås gör Jennie-Lee en satsning på hela SM-säsongen.

– Det känns jättekul även om jag känner mig aningen ringrostig. Jag har ju inte kört en tävling sedan oktober.

De senaste två åren har studierna tagit mycket tid.

– Jag har väl inte engagerat mig så mycket åt rally under den tiden. Men nu satsar vi igen.

Några höga mål vågar hon inte ha i helgens SM-premiär, Vinterpokalen i Sandviken.

– Allt har gått så fort här på slutet, så vi åker i första hand dit och känner på grejerna. Till nästa tävling i Östersund kan vi nog sikta högre och i sommar är tanken att vi ska åka väldigt fort.

Jennie-Lee Hermansson rattar en Mitsubishi Lancer Evo IX från 2006 och kör i den otrimmade klassen för fyrhjulsdrivna bilar. I samma klass finns ytterligare tre dalaförare. I fjol hade Ludvikaduon Robin Friberg och Thomas Thunström en tuff kamp om bronset som till sist den förstnämnde vann. Till start kommer även Säters Markus Hällbo som visade fin form nyligen, då han segrade i Hälsingerallyt.

I den trimmade klassen startar Hasse Gustafsson, Vansbro MK, nybliven silvermedaljör i SM-sprinten som avgjordes i Falun i förra veckan.

Enda dalaföraren i en tvåhjulsdriven bil är Ludvikas Johan Eriksson. SMK Hedemora representeras av co-drivern Christoffer Bäck, som i fjol vann JSM-silver med Mattias Adielsson, Göteborgs MF.

Totalt kommer 74 förare till start i rallyt som innehåller sex sträckor. Enligt tävlingsledaren Kalle Andersson finns det risk att isen på vägarna är aningen tunn.

– Det finns is men om det är tillräckligt vet jag inte. Snö är det däremot gott om, säger Andersson.