Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Jeff Jakobs med i succélaget

I den näst sista kvalserieomgången såg Norrköpingslaget Vita Hästen till att säkra en plats i hockeyallsvenskan 2014/2015.
Med i det avancerande laget finns den före detta Borlängespelaren Jeff Jakobs.
– Det känns jättekul, det är ändå en ganska stor grej det här, säger 24-åringen från Säter.

Den poäng som Vita Hästen fixade i torsdagens suddenförlust borta mot Troja/Ljungby var allt som behövdes för att det allsvenska kontraktet skulle vara ett faktum.

– När allt var klart var det en helt fantastisk känsla, det var väldigt mycket glädje. Vi hade omkring 400 fans på läktaren, och alla kom ut på isen och firade med oss efter slutsignalen. Så lite firande blev det allt, även om vi sparar det mesta till på lördag när serien är helt färdigspelad, menar Jakobs.

Vad är hemligheten bakom "succésäsongen"?

– Före jul var det faktiskt lite upp och ner, spelet stämde inte alltid, men efter jul har allt bara blivit bättre. I allettan och nu i kvalserien har allt rullat på väldigt bra, och jag tror att vår styrka har varit en väldigt stabil defensiv, i kombination med flera bra spetsspelare framåt, analyserar Jakobs, och lyfter även fram lagets starka publikstöd.

– Efter jul har vi snittat 3 000 åskådare per match, och i kvalserien omkring 4 000, självklart har det betytt jättemycket för oss.

Har ni trott på allsvenskan hela tiden?

– Absolut, hela vägen. Den här klubben har hela tiden haft som uttalat mål att ta sig till allsvenskan, och det är bland annat därför jag valde att gå hit. Jag ville till en klubb med höga ambitioner, och jag ville verkligen vara med på en sån resa som jag nu har varit, fortsätter Jakobs, som kom till Vita Hästen inför den här säsongen.

Jeff Jakobs debuterade i division 1 med Borlänge säsongen 2006/2007, och efter säsongen 2008/2009 lämnade han laget för Mjölby HC, också i division 1.

Andra säsongen i den nya klubben blev dock lite turbulent, och Jakobs fick lämna laget efter det som beskrevs som en "attack" mot domaren Morgan Claesson.

– Det vart lite strul där ja, och när det beslutades att jag skulle få en längre avstängning kom vi överens om att bryta kontraktet, och jag gick tillbaka till Borlänge, förklarar Jakobs.

Det är en ganska skaplig resa du har gjort, personligen också?

– Jo, så är det ju. Allt känns jättebra just nu, och sen får vi väl se vad som händer framöver. Självklart skulle jag väldigt gärna stanna i klubben, men om det inte blir så kommer jag ändå att vara glad över att ha fått vara med på den här resan.

Vita Hästen har fler spelare med dalaanknytning i truppen. Exempelvis målvakten Daniel Sperrle (som representerat såväl Leksand som Mora tidigare i karriären), Stefan Erkgärds (Leksand) och Peter Nylander (Mora).

Dessutom spelar Christoffer Björklund (från Borlänge) och Morgan Hassel (från Avesta) i laget.

– Precis, det har varit tre dalmasar här nere så det har varit jättekul, säger Jakobs.

Det kanske var det som behövdes för att det skulle gå vägen?

– Haha, ja precis, det tror jag också.