Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Jazzig höst väntar

Den som är sugen att lyssna på jazz i höst har en hel del att se fram emot. Ludvika jazzklubb har dukat fram höstens program som inleds nästa onsdag, den 12 september, med en Swingfest på restaurang Gallerian.

Här medverkar Gunnar Lidberg som enligt jazzklubbens betygsskala i hela sitt musikaliska liv sorterat i kategorin "högsta världsklass" på fiol. Övriga medverkande är Bosse Tigrén, klarinett, Folke Westerlund, piano, Ulf Magnusson, bas och sång, samt Kjell Hägglund, trummor.

Den 3 oktober i samma lokal erbjuds "En musikalisk soaré i ord och ton från Alice Babs och Charlie Normans karriärer". Då medverkar Karin Frölén, som sjunger allt från opera till musikal och jazz. För ackompanjemanget svarar Eric Skarby, som är flitigt anlitad i landet när det handlar om opera och musikal.

I oktober besöks Ludvika även av Sandviken Big Band. Lördagen den 27 oktober är det dags för storbandet att äntra scenen, inte i Gallerian men väl i Kyrkskolans aula.

Det är inte bandets första besök i kommunen, men spelplatsen har vid de tidigare framträdandena varit Cassels i Grängesberg.

Sandviken Big Band anses som ett av landets bästa och kommer denna gång att bjuda på ett program med enbart Count Basie-låtar.

Onsdagen den 14 november är det återigen Gallerian som gäller, då jazzklubben gästas av Jan Allan. Han är ansedd som en av landets främsta trumpetare genom tiderna, känd för sitt härligt mjuka sound. Han backas upp av musikerna Hannu Ihanus, gitarr, Hans Backenroth, kontrabas, och Jocke Ekberg, trummor.

Den 4 december avrundas jazzhösten med Mathias Algotsson trio och sångerskan Christina Gustafsson. Musikertrion består av Mathias Algotsson på piano, Kristian Lind, kontrabas, samt Calle Rasmusson på trummor.

Om sångerskan nämns att hon har sina rötter i Värmland och hör tillsammans med sin syster Rigmor till landets mest hyllade jazzsångerskor.