Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Jätteskräll i Elitloppet – Timoko krossade storfavoriterna

Det stod mellan Bold Eagle och Nuncio på förhand när Elitloppet 2017 skulle avgöras.
Då var det Timoko som snodde showen och sprang hem förstapriset på tre miljoner kronor – efter rekordtiden 1.09,0.
– Vilken häst han är. Det här är sagolikgt, säger en märkbart tagen Björn Goop som satt i sulkyn.

Se publikens hyllning av segrande ekipage på Solvalla.

Bold Eagle mot förra årets vinnare Nuncio. Franck Nivard mot Örjan Kihlström.

Det var den duellen alla pratade om inför Elitloppet 2017 efter att Bold Eagle imponerat kraftigt i sitt försök och utklassade allt motstånd och gick i mål på 1.08,3 medan Nuncio ledde från start till mål i sitt försök.

Men när det väl small till i Elitloppsfinalen var det däremot Timoko som var snabbast ut, tätt följd av Resolve med Nuncio i andraspår.

Det fanns ingen häst som kunde hota Timoko som firade sitt hundrade framträdande med att vinna Elitloppet 2017 med Björn Goop i sulkyn.

– Helt sjukt. Vilken häst han är. Han är helt otrolig. Det här är sagolikgt. Timoko är en riktig krigshäst, han kommer alltid tillbaka. Det här är helt sjukt, att han kan göra det här. Tio år gammal, säger en märkbart tagen Björn Goop.

Segern var Timokos andra i Elitloppet, på hans femte raka framträdande.

Tiden 1.09,0 är den snabbaste vinnartiden i Elitloppets historia.

– Jag tänkte att jag skulle gå fram, och få rygg på ledaren, men när inte Bold Eagle kom så tänkte jag att jag kör på, säger Goop enligt SportExpressen.