Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Jättekast av Magnus Arvidsson

Annons

Magnus Arvidsson fick till ett kanonkast i GP-tävlingen på VM-arenan i Osaka. Han vann tävlingen med ett kast på 85,75 meter, det nästa längsta spjutkastet av en svensk hittills.

Arvidsson satte därmed ett prydligt nytt personligt rekord, exakt fyra meter längre än det gamla.

Till Patrik Bodéns svenska rekord på 89,10 är det visserligen en bra bit kvar, men Arvidssons kast gör honom till tvåa genom tiderna. Han är nu dessutom den som kastat näst längst i världen i år. Bara ryssen Aleksander Ivanov (86,26) har kastat längre.

Förra året gjorde Arvidsson 13 tävlingar över 79 meter. Resultatet i Osaka var därför inte bara ett lyckokast, enligt Mellblom.

Stora delar av den svenska landslagstruppen i friidrott är har den senaste tiden varit i Asien på träningsläger. Efter ett besök i OS-staden Peking har gruppen legat i hårdträning i japanska Fukuoka, som också är platsen för förlägret inför OS nästa år.

Magnus Arvidsson var dock den ende av svenskarna som ställde upp i tävlingen i Osaka, på samma arena där VM avgörs den 25 augusti till 2 september. Johan Wissman skulle ha gjort säsongspremiär på 200 meter, men drog sig ur på grund av en lindrigare skada.

TT

Mer läsning

Annons