Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

"Jättebra att vi får kommunalt va"

Magnus Granqvist i Dagkarlsbo kritiserar kommunens satsning på att dra kommunalt vatten och avlopp till området.
– Men vi är många som är positiva och tycker att det är jättebra att kommunen gör det här.

Annons

Det framhåller Jan Nordström, 65, boende i Skvallerbäcken strax bortanför Dagkarlsbo. Han har reagerat på artikeln i lördagens NLT och vill klargöra att många i området välkomnar kommunens satsning.

– Här ute finns 18 fastigheter varav fyra används för permanentboende. Övriga är fritidshus och de har vare sig avlopp eller vatten. De får gå ut med hinken och hämta vatten i gemensam brunn och när det trycker på får de gå till torrtoan eller ställa sig bakom husknuten, berättar Jan Nordström.

– Jag har egen brunn och en infiltrationsanläggning som bara är fem, sex år så jag skulle klara mig flera år till. Men en infiltrationsanläggning har en livslängd på cirka 20 år, fortsätter Nordström.

Han menar att det finns flera fördelar med kommunalt vatten och avlopp.

– Avloppet transporteras i väg på ett riktigt och säkert sätt och det är bra för miljön. Och vi kommer att få dricksvatten med bättre kvalité och det blir en helt annan driftsäkerhet.

Magnus Granqvist framförde i lördagens artikel att informationen från kommunen varit mycket bristfällig. Något som Jan Nordström till viss del håller med om.

– Vi här ute har ju legat på för att få kommunalt vatten och avlopp. Men okej då, informationen från kommunen har kanske inte varit superbra. Jag visste inte att arbetena ska göras i två etapper utan trodde att man skulle göra allt i en smäll, till exempel.