Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Järnvägskiosken har ny ägare

Järnvägskiosken i Mora har fått ny ägare. Iza Bozdogan har tagit över efter Hacice Cetin, kusin med den socialdemokratiska politikern Evin Cetin.

Annons

– Jag ska försöka hålla det inarbetade konceptet, och ska ta en diskussion med kommunen angående parkeringssituationen, som är bedrövlig, säger Iza Bozdogan.

Han är en välkänd företagare i Siljansområdet efter att sedan 1999 ha drivit i tur och ordning pizzerian Merals på Tuvan i Mora, Rättvik Stars och Wasastugan i Mora.

Nu driver han spelbutiken "Wasakiosken" på gågatan sedan 2010, och Pizzeria Amore i Orsa, som han köpte i vintras.

– Jag behåller spelbutiken och Amore, som går bra. Vi har fått fin respons hos Orsaborna.

Iza Bozdogan kommer från den turkiska delen av Kurdistan. Han flyttade till Mora 1994. Här träffade hen sin blivande hustru Zeynep, som hade bott i Älvdalen 1991-1994.

De gifte sig, fick fyra barn som är mellan sex och 13 år. Familjen bor i Mora-Noret och känner sig väl förankrade i bygden.

– Vi stortrivs och känner oss som Morabor. Barnen håller på med idrott, gärna fotboll.

Zeynep är delaktig i makens projekt, och jobbar också som timvikarie på Noretgårdens äldreboende.

De räknar med att Järnvägskiosken ska utvecklas.

– Mitt mål är att hålla pizzerian fräsch och ställa upp på kunderna. Tyvärr är det svårt med parkeringar, mina kunder riskerar att få p-böter om de stannar till. Jag hoppas att både vi och kommunen kan lösa parkeringsfrågan.