Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Japanerna är här

Med flaggor och spelmansmusik hälsades gästerna från Tobetsu välkomna till Leksand i går eftermiddag.
Vid välkomstmottagningen i kommunhusets Plenisal utbyttes både artigheter och presenter och därmed är 25 årsjubileet mellan vänorterna inlett.

Först kom ingenting, sen kom Rättviksbussen som också fick lite flaggviftning när den passerade och därefter kom äntligen bussen med de japanska gästerna från Tobetsu.

Omkring 100 personer samlades först vid norra brofästet för ett första välkomnande av gästerna och därefter var det långa benet före till kommunhuset där lilla spelmanslaget fanns på plats och välkomstmottagningen fortsatte.

I spetsen för de japanska gästerna fanns Tobetsus borgmästare Toshihiko Sentei och gruppen gjorde bejublad entré med egna flaggor med Leksands nyckel som motiv.

I Plenisalen avlöste talen varandra och alla talare nämnde med stolthet den vänskap som nu hållit i 25 år mellan Leksand och Tobetsu. Man önskade också att vistelsen i Leksand - även om den är kort - ska ge ytterligare fördjupade relationer.

– Nu måste vi se till att ungdomen tar vid och utvecklar det vi byggt upp. Jag räknar med att vi firar 50 års jubileum om 25 år! avslutade Lasse Nygård, fullmäktiges ordförande.