Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Jan Lindholm slår tillbaka kritiken från Carl-Oskar Bohlin

Jan Lindholm menar att det är Carl-Oskar Bohlin som är oseriös.
– Den som saknar argument i sak kan tydligen sänka debattnivån hur långt som helst. Det om något är ett problem för demokratin, säger Jan Lindholm.

Riksdagens utredning om chemtrails initierade Jan Lindholm för åtta år sedan, strax efter OS i Peking.

– Då talades det mycket om att Kina styrde vädret under OS. Vilket var sant. Folk och väljare hörde av sig till mig och ville veta om dessa påståenden stämde. Jag visste inget om det. Därför bad jag riksdagens utredningstjänst att undersöka saken, säger han.

Jan Lindholm ser inget fel i att han bad riksdagens utredningstjänst att undersöka detta.

– Det är så här riksdagen ska fungera. När en vald ledamot inte vet eller har kunskapen ska riksdagens utredningstjänst kunna ge klara fakta. Detta för att arbetet i riksdagen ska baseras på fakta. Carl-Oskar Bohlin kanske vet allt, men det gör inte jag. Därför behöver jag utredningstjänstens hjälp i bland, säger han.

Läs även: Bohlin till attack mot riksdagskollega

Jan Lindholm har nyligen bjudit in till seminarier i riksdagen. Detta till en föreläsning med amerikanske professorn Martin Pall, som forskar om svaga elektromagnetiska fält från elapparater och trådlös teknik. Martin Palls tes är att dessa svaga magnetiska fält orsakar ohälsa och miljöskador hos människor.

– Jag tycker det är viktigt att företrädare i riksdagen åtminstone vågar lyssna på nya rön och ta del av nyheter i forskningen. Jag ser inget fel i det, säger han.

Jan Lindholm menar att Carl-Oskar Bohlin inte för fram några sakliga argument.

– Han försöker bara att förminska och håna mig med detta. Det han gör är inte bara att försöka svartmåla mig. Han hånar alla som undrar och är oroade i landet. Jag tycker det är oförskämt mot alla dessa. Jag tycker inte som Bohlin. Vi riksdagsledamöter är inte till för de starka i samhället. Vi är till för de svaga, som saknar en stark röst och vassa armbågar, säger Jan Lindholm (MP)