Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Jan Boklöv premiärhoppar i Falun på lördag

På lördag invigs de nya ungdomsbackarna på Lugnet.
Och premiärhoppet kommer att göras av Jan Boklöv.
– Det blir väldigt skoj. Boklöv drar förhoppningsvis dit föräldrar till barnen och media, säger Jan Halvardsson, ordförande i Holmens IF.

■■ Håll koll på den lokala sporten – få pushnotiser om Leksands IF, Mora IK och allt annat stort som händer. Ladda ner DT:s nya app till Iphone eller Android. Följ dessa länkar för DD:s app, Iphone eller Android.

I helgen avgörs Svenska skidspelen på Riksskidstadion på Lugnet och i samband med de tävlingarna, på lördag förmiddag, sker invigningen av två nya ungdomsbackar.

– Det är 8-meterbacken och 15-metersbacken som står färdiga och när allt är klart ska vi även ha 35- och 60-metersbackar. 35-metersbacken hoppas jag står färdig till nästa vinter.

LÄS ÄVEN: Ny sprängs det för nya hoppbackar på Lugnet

När de två nya backarna invigs på lördag så kommer en av svensk backhoppnings främsta hoppare genom tiderna, Jan Boklöv, att göra det första hoppet i 15-metersbacken.

Boklöv, som vann den totala världscupen 1988–89 och introducerade den så kallade v-stilen, kommer även att hjälpa dem som vill provhoppa i backarna efter invigningsceremonin.

– Hela Holmens IF och Jan Boklöv kommer att finnas på plats under dagen för att instruera de som vill testa backhoppning.

LÄS ÄVEN: Holmens idé om vad VM-vinsten ska användas till

Ungdomshoppsbackarna ligger på mark som VM-bolaget har arrenderat av Lufab (Lugnet i Falun AB).

Och det är med hjälp av Lufab som Jan Boklöv kommer till Falun.

– På detta sätt vill hjälpa till att skapa ett intresse för Holmens IF kommande ungdomsverksamhet i hoppbackarna. Vi ser Boklövs engagemang som en viktig signal till backhoppningsvärlden att nu sker nu en nystart inom den här sporten i Falun. Dessutom planerar vi att hedra Jan Boklöv med att göra en speciell Boklövplats i skid-museet som är i toppen av stora hoppbacken, säger Liselotte Jonsson, vd för Lufab.