Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Jämtlandsflytten resulterade i nytt album

Artisten Follow Him To the End Of the Desert firar tio år som artist och släpper nytt album.

Han kallar sig för Follow Him To the End Of the Desert (FHTEOD) och syns alltid med en vit rånarluva på huvudet.

2013 uppmärksammades Follow Him To the End Of The Desert när han gjorde en video till låten “Die Wolfhater Die”. Videon har en scen där en jägare blir slagen till döds. Videon uppmärksammades av media och radioprogrammet Verkligheten i P3 gjorde ett program med hiphopparen.

Skivbolaget On-Axis skriver såhär om rapparen från Borlänge: "Han är ett anti-homofobiskt, anti-sexistiskt, anarkistiskt och veganskt svart hardcore-moln på den svenska hiphophimlen".

2015 firar han tio år som artist och det gör han med det nya albumet "The Devils Particle". Albumet är resultatet av rapparens flytt till Jämtland för nästan två år sedan. Albumet kom till på bussen efter många timmars pendlande till jobbet genom det jämtländska landskapet tillsammans med beats, penna och skrivblock.

Fler jämtländska artister gästar det nya albumet. Rapparen Kuda är med på låten "A Dream or Two" tillsammans med Joakim "Sylen" Sylsjö från Totalt Jävla Mörker och Oil my Member

"Detta spår vill Follow Him utlysa som sitt alternativ till republiken Jämtlands nya anthem. Soundet är nytt, platsen är ny men budskapet är samma", skriver han i ett pressmeddelande.

Här kan du lyssna på albumet "The Devil Particle"