Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Jaktlycka i älgskogen

Älgjakten pågår nu för fullt i skogarna runt Borlänge.
Och jaktlyckan verkar stå jägarna bi.
– Så här långt har vi skjutit tre vuxna och en kalv, rapporterar Sture Sundqvist, jaktledare i Halla jaktklubb på onsdagsförmiddagen.

Den här tiden på året är det inte svamp- och bärplockare som syns mest i skogarna. Det är i stället landets älgjägare som nu har sin årliga högtidsstund och på sina håll har det ovanligt snabbt att fälla den tilldelade kvoten av älg.

För Halla jaktklubb, som jagar i området runt Halla fäbodar i Gyllbergen, återstår dock ännu några djur att nedlägga för jaktlaget.

– Vi har en kvot på fyra vuxna djur och fem kalvar och så här långt har vi lyckats skjuta tre av de vuxna men bara en kalv. Det gör att vi under återstoden av jakten fokuserar på ungdjuren och håller igen skotten mot de vuxna, berättar Sture Sundqvist, jaktledare i Halla jaktklubb, på onsdagen.

Några rapporter om att vilt av annat slag siktats i Gyllbergsskogarna har han dock inte.

– Nej, rådjur och räv har vi väl sett lite då och då, men både varg och björn har hållit sig härifrån, avslutar Sture Sundqvist.