Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Jakobs börjar om på noll

Efter 324 matcher i Hockeyallsvenskan har Sätersonen Jens Jakobs inför årets säsong klivit över tröskeln och in i den svenska hockeyns finrum.
I European Trophy har det blivit sju raka vinster för hans Luleå.
Nu väntar Elitseriepremiär mot Rögle.
– Nu börjar vi om på noll igen, konstaterar 27-åringen.

Ett knappt dygn har gått sedan Luleå Hockey kom hem från sin senaste tripp ute i Europa.

Det har blivit några stycken under försäsongen, och efter samtliga har Jens Jakobs och hans lagkamrater återvänt med en seger i bagaget.

Faktum är att man vunnit alla sina sju matcher i European Trophy och nu är klara gruppsegrare.

– Vi har inte alltid spelat på topp, men vi har hittat ett sätt att vinna, funderar Jakobs.

Han själv har fått gott om speltid under försäsongen, och menar att det högre tempot nu börjar sitta ordentligt.

– Det har blivit bättre och bättre under försäsongen, men det är ju ett snäpp till, det märker man. Det gäller att vara där varje dag och ha bra fart på skridskorna hela tiden. Det är det som jag har jobbat med mest.

Att han hela försäsongen fått kampera ihop med samma kedjekamrater, Joonas Vikho och sin partner från Mora, Niklas Fogström, tyder på att tränaren Jonas Rönnqvist tror på trion tillsammans.

Säker på sin plats är Jakobs dock inte.

– Det kan man aldrig vara. Vi har en fruktansvärt bred trupp, så det gäller att vara på jobbet varje dag. Men att vi har fått spela ihop oss kan väl kanske vara ett gott tecken.

Totalt har han gjort fyra mål under försäsongen, varav två kom i powerplay i lördagens match mot Hamburg.

– Jag har lirat en del powerplay med (Linus) Klasens lina och det har fungerat bra. Jag hoppas att jag får chansen att spela där under säsongen också.

Vad får du för signaler från Rönnqvist?

– Det är mycket positivt. Men det är ju en ny nivå och det vet de, så de har tålamod. Jag ska spela mitt spel som jag gjorde i allsvenskan. Sedan kan man ju alltid bli bättre i defensiven.

– Jag kommer väl kanske inte få lika mycket istid som i Mora, men det gäller att ta vara på den man får.

Vissa tror att du ska få det svårt att lyckas i Elitserien.

– Det har jag inte hört. Får man chansen så måste man ju ta den och jag tror att jag har en bra chans. Men folk får väl tycka vad de vill, jag lyssnar inte så mycket.

I Elitseriepremiären på torsdag ställs Luleå mot nykomlingen Rögle i, erkänt svårspelade, Lindab Arena.

– Där har man ju varit några gånger (skratt). Men det är jätteroligt att komma ner dit, för det är så bra stämning. Dessutom under en premiär.

Vad blir nycklarna för Luleå i år?

– Vi är många nya så nyckeln blir att få ihop gruppen så fort som möjligt. Där tycker jag att vi är på god väg.

– Vi går in med bra självförtroende i serien i och med att vi vet att vi kan vinna. Samtidigt tror jag att det kan bli mycket tightare spel i Elitserien än i Europacupen. Nu börjar vi om på noll igen.