Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Jägare blåser av strejk för eftersök

Eftersöksstrejken har avblåsts.
Det skriver Svenljungagruppen och Dalastrejken i ett gemensamt pressmeddelande.

"Då vi de senaste dagarna fått besked från regeringspartierna om att de kommer att begränsa vargstammen runt 180 vargar så blåser vi av eftersöksstrejken på trafikskadat vilt i dag. Vi anser att regeringspartierna nu börjat visa empati för landsbygdbefolkningen genom detta besked och vi vill ge ansvariga politiker vårt stöd nu när de är på rätt spår", skriver man i pressmeddelandet.

Något som betyder att alla dalajägare nu kan återuppta sina eftersöksuppdrag.

– Vi uppmanar nu alla jägare att gå tillbaka till sina eftersöksuppdrag. Sedan är det givetvis upp till var och en hur man gör, men som initiativtagare till strejken avblåser vi den nu. Att regeringen nu uttalat en viljeinriktning är mycket positivt och vi vill visa att vi stödjer politikerna när de nu går i den här riktningen, säger Thomas Ekberg, medlem av Svenljungagruppen, till Svensk Jakt.

Personerna bakom Svenljungagruppen och Dalastrejken är också beredda att stödja en genetisk förstärkning av vargstammen.